Hoe wedden op voetbal

We zien dat er de laatste tijd steeds meer mensen die zelf hun kans wagen bij het gokken op de meest spannende voetbalwedstrijden. De reden dat mensen dit doen is logisch, het is namelijk super leuk om te doen. Het is vooral leuk wanneer je het inzet op een wedstrijd waar je al voor een lange tijd naar aan het uitkijken bent, je kunt zo tijdens het kijken zelfs nog een wat geld verdienen. In dit artikel laten wij je zien hoe ook jij kunt wedden op voetbalwedstrijden, zo heb je alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan.

foot3

Stap 1: kies waar je wilt wedden

Het kiezen van een plek om te gaan wedden is een grote beslissing, omdat verschillende bookmakers of online sportboeken hun eigen speciale aanbiedingen zullen hebben. Sommigen bieden nieuwe klantenbonussen aan, anderen bieden gratis weddenschappen aan en sommigen hebben betere kansen. Ook kunt u ervoor kiezen om een weddenschap te plaatsen bij een bookmaker die niet de weddenschap die u wilt dekken. Het is ook verstandig om dingen zoals in-play weddenschappen en uitbetalingsmogelijkheden te controleren, die kunnen helpen om uw winnende potentieel te maximaliseren wanneer u wedt.

Stap 2: kijk naar de verschillende wedstrijden

Om zoveel mogelijk informatie te vinden, moet je de recente vorm, competitietabellen, head to head records en alle andere statistieken die je meer kans op winst kunnen geven, bestuderen. Je moet ook het teamnieuws controleren op blessures, schorsingen of belangrijke spelers die uitgerust zijn. Dit soort informatie kan de uitkomst van een wedstrijd volledig veranderen, dus je moet zoveel mogelijk weten voordat je een weddenschap gaat plaatsen.

Stap 3: zoek de kansen/odds

Terwijl je de statistieken bestudeert, is het ook verstandig om de inzetkansen te achterhalen. Deze kunnen soms worden gevonden afgedrukt in kranten, maar er zijn sites zoals oddschecker.com die een lijst hebben van wedstrijden met kansen van verschillende top bookmakers. Door het vinden van de kansen, kunt u zien hoe de deskundigen denken dat de wedstrijd zal uitpakken.

Stap 4: plaats je weddenschap

Nu je gewapend bent met de nieuwste wedstrijden, actuele statistieken en inzetkansen, je weet waar je naartoe moet gaan om de weddenschap te plaatsen die je wilt, en je hebt een inzetlimiet ingesteld, is het tijd om de weddenschap te plaatsen. De meeste online sportsbooks zal hebben stap-voor-stap instructies voor u om te volgen als u niet weet wat je doet. Online, vindt u een voetbalsectie met lijsten van wedstrijden en soorten weddenschappen. U kunt klikken op deze om de weddenschap die u wilt plaatsen te vinden. Door de instructies te volgen en eenvoudigweg op de juiste plaats te klikken, wordt u naar “Mijn voorspellingsronde” gebracht waar u uw weddenschappen kunt bekijken voordat u met uw geld afscheid neemt.

Stap 5: check of je hebt gewonnen

Nu je je inzet hebt geplaatst, wil je op de hoogte blijven van de laatste scores. Op deze manier kunt u controleren hoe uw weddenschap verloopt. Door gebruik te maken van een online sportweddenschap, zoals Bet365, kun je live streams vinden van wedstrijden waar je op hebt gewed, evenals in-play en cash out opties. Als je je weddenschap in een echte voorspellingswinkel plaatst, kun je nog steeds gebruik maken van het online sportweddenschappenboek om te zien wat er aan de hand is. Je kunt de scores ook vinden op TV of op een van de live score websites.

betting1

De verschillende dingen om op te wedden

Als het aankomt op het wedden op voetbalwedstrijden zijn er verschillende onderdelen waar je op kunt gaan wedden. Aangezien het wel belangrijk is dat je het verschil weet hebben we de meest voorkomende keuzes even op een rijtje gezet:

  • Wedden op een full time resultaat

De meest populaire vorm van weddenschappen op voetballen is fulltime resultaat, de 1X2 (Win/Draw/Lose) als meest populaire om uit te kiezen. Met 1X2 weddenschappen, kunt u wedden op een van beide teams om te winnen of voor de wedstrijd te eindigen in een gelijkspel. Deze vorm van weddenschappen wordt vaak aangeduid als 3-weg weddenschappen.. Bookmakers bieden u een handicap die wordt toegevoegd aan de ene teams fulltime score of die wordt toegewezen aan het andere team.

Een handicap van +1,5 goals betekent bijvoorbeeld dat als je 1,5 goals toevoegt aan de fulltime score van dat team, en de score is dan groter dan hun tegenstander, die inzet dan een winnende inzet is. Dat team heeft ‘de handicap gedekt’. Een handicap van -1,5 doelpunten wordt daarentegen afgetrokken van dat team. Als de score van dat team echter hoger blijft dan die van de tegenstander nadat de handicap is afgetrokken, dan is dat een winnende weddenschap. Het is ook vermeldenswaard dat de normale duur van een voetbalwedstrijd 90 minuten is. In veel wedstrijden is het niet ongewoon om twee of drie minuten extra blessuretijd te zien, maar het telt nog steeds als normale tijd voor inzetdoeleinden. Extra tijd of strafschoppen tellen niet mee bij normale 3-weg weddenschappen.

  • Wedden op een half time resultaat

In plaats van de eerste en tweede helft te combineren kan je inzetten op de uitkomst van alleen de eerste helft. Vooral als je wedstrijden ziet waar teams dicht bij elkaar staan of als ze bekend staan om hun goede verdediging, kun je veel waarde vinden in het kennen van deze neigingen. Het is ook een leuke optie om hier buitenstaanders te spelen die zich ingraven, vaak lukt het ze om het spel tot rust te laten komen. Wedden op het resultaat na zowel half- als fulltime is ook populair, maar vrij moeilijk. De basisgedachte is hetzelfde als bij 1×2, maar in dit geval wed je op het resultaat na elke helft en moet je beide delen van de inzet goed krijgen om te winnen. Om te slagen bij dit soort weddenschappen op voetbal, is het belangrijk om een gevoel te hebben voor hoe een wedstrijd kan worden gespeeld en het tempo van beide concurrerende teams. Een team kan zeker zijn van een overwinning op een inferieure tegenstander, maar het kan ook een team zijn dat in zulke situaties snel kan starten. In dit geval kan een HT/FT weddenschap van Draw/Win van grote waarde zijn.

  • Het voorspellen van het aantal doelpunten en exacte scores

Bij het wedden op voetbal, kunt u ook wedden op het totale aantal doelpunten of de fulltime score. De kansen op dit soort weddenschappen zijn vaak vrij hoog, maar zijn zelden winstgevend. Uitkomsten zoals deze zijn moeilijk te voorspellen en precisie is nodig bij dit soort weddenschappen. Bookmakers hebben de neiging om zeer grote marges op dit soort markten om de eenvoudige reden dat mensen niet de lagere kansen zo veel op een markt met deze vele resultaten merken. Deze marges worden ook door de bookmakers gebruikt omdat het moeilijk is om deze resultaten te voorspellen. Op deze manier beschermen de bookmakers zich in wezen tegen de willekeur van de resultaten.

Tip 1: Leer meer over het wedden op voetbalwedstrijden

Een fout van veel beginnende gokkers is om te geloven dat deze kennis zich onmiddellijk vertaalt in een genuanceerd begrip van de markten voor voetbalweddenschappen, omdat zij over een grondige kennis van het voetbal beschikken. De realiteit is dat het begrijpen van voetbal en het begrijpen van voetbalweddenschappen twee zeer verschillende dingen zijn. De beste manier om dit begrip te ontwikkelen is om te beginnen met de competities die je het beste kent en om je weddenschappen klein te houden. In feite enkele van de meest succesvolle voetbalgokkers begonnen hun reis door geen echte weddenschappen te plaatsen helemaal niet, maar door ‘papieren handel’ waar u een record van fictieve weddenschappen houden om ervaring op te doen zonder het risico van het verliezen van een echt geld. Deze succesvolle gokkers begonnen pas met het plaatsen van echte weddenschappen nadat ze een diepgaand begrip van de markten voor voetbalweddenschappen hadden ontwikkeld.

Tip 2: Hou je budget altijd in de gaten

De sleutel tot het wedden op een sport is het toepassen van een goede geld management strategie. Dit houdt in de eerste plaats in het toepassen van een consistente staking strategie, een strategie die het meeste uit de waarde die u heeft geïdentificeerd zal halen, terwijl het voorstellen van een stake size die uw weddenschappen bankroll zal beschermen. Het gezegde ‘Only bet what you can afford to lose’ is net zo waar als altijd en elke geld management strategie moet dit zeer serieus nemen. Begin met een geldbedrag dat je comfortabel zou kunnen verliezen. Natuurlijk streven we ernaar om geld te verdienen door te wedden op voetbal. Maar zelfs in het bezit van de scherpste voetbal weddenschappen strategie, kan en zal er van tijd tot tijd iets misgaan. Alleen door de toepassing van een bewezen staking plan en geld management strategie kunt u het ergste van het verliezen van strepen verdragen en de grootste van de winnende strepen te exploiteren.